Politika zasebnosti

Politika zasebnosti

Zadnja posodobitev: 7. februar 2022

Ta pravilnik o zasebnosti opisuje naše politike in postopke o zbiranju, uporabi in razkritju vaših podatkov, ko uporabljate storitev, ter vam pove o vaših pravicah do zasebnosti in o tem, kako vas ščiti zakon.

Vaše osebne podatke uporabljamo za zagotavljanje in izboljšanje storitve Z uporabo storitve se strinjate z zbiranjem in uporabo podatkov v skladu s to politiko zasebnosti. Ta pravilnik o zasebnosti je bil ustvarjen s pomočjo predloge pravilnika o zasebnosti.

Interpretacija in definicije

Interpretacija

Besede, katerih začetna črka je velika, imajo pomen, opredeljen pod naslednjimi pogoji Naslednje opredelitve imajo enak pomen, ne glede na to, ali se pojavljajo v ednini ali v množini.

Definicije

Za namene te politike zasebnosti:

 • Račun pomeni edinstven račun, ustvarjen za vas za dostop do naše storitve ali delov naše storitve.
 • Podjetje (v tej pogodbi imenovano “podjetje”, “mi”, “nas” ali “naš”) se nanaša na NBM d.o.o., Cesta XV. brigade 37 8330 Metlika Slovenija.
 • Piškotkiso majhne datoteke, ki jih spletno mesto namesti na vaš računalnik, mobilno napravo ali katero koli drugo napravo, ki med številnimi uporabami vsebujejo podrobnosti vaše zgodovine brskanja na tem spletnem mestu.
 • Državase nanaša na:: Slovenia
 • Naprava pomeni vsako napravo, ki lahko dostopa do storitve, kot je računalnik, mobilni telefon ali digitalna tablica.
 • Osebni podatkiso vsi podatki, ki se nanašajo na določeno ali določljivo osebo
 • Storitevse nanaša na spletno stran.
 • Ponudnik storitev je vsaka fizična ali pravna oseba, ki obdeluje podatke v imenu družbe. Nanaša se na podjetja ali posameznike tretjih oseb, ki jih podjetje zaposluje za omogočanje storitve, zagotavljanje storitve v imenu družbe, izvajanje storitev, povezanih s storitvijo, ali pomoč podjetju pri analizi načina uporabe storitve.
 • Podatki o uporabi se nanašajo na podatke, zbrane samodejno, bodisi ustvarjene z uporabo storitve ali iz same storitvene infrastrukture (na primer trajanje obiska strani).
 • Spletno mesto se nanaša na NBM, dostopno na https://nbm.si/
 • Ti pomeni posameznika, ki dostopa do storitve ali jo uporablja, ali podjetje ali drugo pravno osebo, v imenu katere tak posameznik dostopa do storitve ali jo uporablja, kot je primerno.

Zbiranje in uporaba vaših osebnih podatkov

Vrste zbranih podatkov

Osebni podatki

Med uporabo naše storitve vas lahko prosimo, da nam posredujete določene osebne podatke, ki jih je mogoče uporabiti za stik z vami ali identifikacijo. Osebno prepoznavni podatki lahko vključujejo, vendar niso omejeni na:

 • Podatki o uporabi

Podatki o uporabi

Podatki o uporabi se zbirajo samodejno ob uporabi storitve.

Podatki o uporabi lahko vključujejo informacije, kot so naslov internetnega protokola vaše naprave (npr. IP naslov), vrsta brskalnika, različica brskalnika, strani naše storitve, ki jih obiščete, čas in datum vašega obiska, čas, porabljen na teh straneh, edinstvena naprava identifikatorji in drugi diagnostični podatki.

Ko dostopate do storitve z ali prek mobilne naprave, lahko samodejno zbiramo določene podatke, vključno z, vendar ne omejeno na, vrsto mobilne naprave, ki jo uporabljate, edinstven ID vaše mobilne naprave, naslov IP vaše mobilne naprave, vaš mobilni telefon operacijski sistem, vrsto mobilnega internetnega brskalnika, ki ga uporabljate, edinstvene identifikatorje naprav in druge diagnostične podatke.

Prav tako lahko zbiramo podatke, ki jih vaš brskalnik pošlje, ko obiščete našo storitev ali ko do storitve dostopate z ali prek mobilne naprave.

Tehnologije sledenja in piškotki

Uporabljamo piškotke in podobne tehnologije sledenja za sledenje dejavnosti na naši storitvi in ​​shranjevanje določenih informacij. Uporabljene tehnologije sledenja so svetilniki, oznake in skripti za zbiranje in sledenje informacij ter za izboljšanje in analizo naše storitve. Tehnologije, ki jih uporabljamo, lahko vključujejo:

 • Piškotki ali piškotki brskalnika. Piškotek je majhna datoteka, nameščena na vaši napravi. Svojemu brskalniku lahko naročite, da zavrne vse piškotke ali navede, kdaj se piškotek pošlje. Vendar, če ne sprejmete piškotkov, morda ne boste mogli uporabljati nekaterih delov naše storitve. Razen če niste prilagodili nastavitve brskalnika tako, da zavrača piškotke, lahko naša storitev uporablja piškotke.
 • Flash piškotki. Nekatere funkcije naše storitve lahko uporabljajo lokalno shranjene predmete (ali Flash piškotke) za zbiranje in shranjevanje informacij o vaših preferencah ali vaši dejavnosti v naši storitvi. Flash piškotkov ne upravljajo iste nastavitve brskalnika kot tiste, ki se uporabljajo za piškotke brskalnika. Za več informacij o tem, kako lahko izbrišete piškotke Flash, preberite “Kje lahko spremenim nastavitve za onemogočanje ali brisanje lokalnih predmetov v skupni rabi?” na voljo na Za več informacij o tem, kako lahko izbrišete piškotke Flash, preberite “Kje lahko spremenim nastavitve za onemogočanje ali brisanje lokalnih predmetov v skupni rabi?” na voljo na
 • Web Beacons. Nekateri razdelki naše storitve in naša e-poštna sporočila lahko vsebujejo majhne elektronske datoteke, znane kot spletni svetilniki (imenovane tudi jasne slike gif, oznake slikovnih pik in slike z eno slikovno piko), ki podjetju omogočajo na primer, da prešteje uporabnike, ki so obiskali te strani ali odprl e-pošto in za druge povezane statistike spletnega mesta (na primer beleženje priljubljenosti določenega razdelka in preverjanje integritete sistema in strežnika).

Piškotki so lahko “trajni” ali “sejni” piškotki. Trajni piškotki ostanejo na vašem osebnem računalniku ali mobilni napravi, ko ste brez povezave, medtem ko se piškotki seje izbrišejo takoj, ko zaprete spletni brskalnik. Več o piškotkih lahko izveste tukaj:Piškotki podjetja TermsFeed Generator.

Uporabljamo sejne in trajne piškotke za spodaj navedene namene:

 • Potrebni / Bistveni piškotkiVrsta: Piškotki seje Upravlja: UsNamen: Ti piškotki so bistveni za zagotavljanje storitev, ki so na voljo prek spletnega mesta, in za uporabo nekaterih njegovih funkcij. Pomagajo pri preverjanju pristnosti uporabnikov in preprečevanju goljufive uporabe uporabniških računov. Brez teh piškotkov storitev, ki ste jih zahtevali, ni mogoče zagotoviti in te piškotke uporabljamo samo za zagotavljanje teh storitev.
 • Politika piškotkov/obvestilo o sprejemu piškotkov Vrsta: trajni piškotki Upravlja: UsNamen: Ti piškotki določajo, ali so uporabniki sprejeli uporabo piškotkov na spletnem mestu.
 • Funkcionalni piškotki Vrsta: Trajni piškotki Upravlja: UsNamen: Ti piškotki nam omogočajo, da si zapomnimo izbire, ki jih naredite, ko uporabljate spletno mesto, kot je zapomnitev vaših podatkov za prijavo ali jezikovne nastavitve. Namen teh piškotkov je zagotoviti vam bolj osebno izkušnjo in preprečiti, da bi morali vsakič, ko uporabljate spletno mesto, znova vnašati svoje nastavitve.

Za več informacij o piškotkih, ki jih uporabljamo, in vaših izbirah glede piškotkov obiščite našo Politiko piškotkov ali razdelek Piškotki naše Politike zasebnosti.

Uporaba vaših osebnih podatkov

Podjetje lahko uporablja osebne podatke za naslednje namene:

 • Za zagotavljanje in vzdrževanje naše storitve, vključno s spremljanjem uporabe naše storitve.
 • Za upravljanje vašega računa: za upravljanje vaše registracije kot uporabnika storitve. Osebni podatki, ki jih posredujete, vam lahko omogočijo dostop do različnih funkcij storitve, ki so vam na voljo kot registriranemu uporabniku.
 • Za izvajanje pogodbe: razvoj, skladnost in prevzem pogodbe o nakupu izdelkov, artiklov ali storitev, ki ste jih kupili, ali katere koli druge pogodbe z nami prek storitve.
 • Za stik z vami: za stik z vami po e-pošti, telefonskih klicih, SMS-ih ali drugih enakovrednih oblikah elektronske komunikacije, kot so potisna obvestila mobilne aplikacije o posodobitvah ali informativnih komunikacijah, povezanih s funkcionalnostmi, izdelki ali pogodbenimi storitvami, vključno z varnostnimi posodobitvami, kadar je to potrebno ali razumno za njihovo izvajanje.
 • Da vam posredujemo novice, posebne ponudbe in splošne informacije o drugem blagu, storitvah in dogodkih, ki jih ponujamo, ki so podobni tistim, ki ste jih že kupili ali o katerih ste se pozanimali, razen če ste se odločili, da takšnih informacij ne boste prejemali.
 • Za upravljanje vaših zahtev: Za udeležbo in upravljanje vaših zahtev do nas.
 • Za poslovne prenose: Vaše podatke lahko uporabimo za oceno ali izvedbo združitve, odsvojitve, prestrukturiranja, reorganizacije, razpustitve ali druge prodaje ali prenosa nekaterih ali vseh naših sredstev, bodisi kot delujoče podjetje ali kot del stečaja, likvidacije ali podobnega postopka, v katerem so med prenesenimi sredstvi naši osebni podatki o uporabnikih naših storitev.
 • Za druge namene:Vaše podatke lahko uporabimo za druge namene, kot so analiza podatkov, prepoznavanje trendov uporabe, ugotavljanje učinkovitosti naših promocijskih kampanj ter vrednotenje in izboljšanje naše storitve, izdelkov, storitev, trženja in vaše izkušnje.

Vaše osebne podatke lahko delimo v naslednjih primerih:

 • S ponudniki storitev: Vaše osebne podatke lahko delimo s ponudniki storitev, da spremljamo in analiziramo uporabo naše storitve, da stopimo v stik z vami.
 • Za poslovne prenose:Vaše osebne podatke lahko delimo ali prenesemo v zvezi s kakršno koli združitvijo, prodajo sredstev podjetja, financiranjem ali prevzemom celotnega ali dela našega poslovanja v drugo podjetje ali med pogajanji o njih.
 • S podružnicami: Vaše podatke lahko delimo z našimi podružnicami, v tem primeru bomo od teh povezanih podjetij zahtevali, da spoštujejo to politiko zasebnosti. Povezane družbe vključujejo naše matično podjetje in vse druge hčerinske družbe, partnerje v skupnem vlaganju ali druga podjetja, ki jih obvladujemo ali so pod skupnim nadzorom z nami.
 • S poslovnimi partnerji: Vaše podatke lahko delimo z našimi poslovnimi partnerji, da vam ponudimo določene izdelke, storitve ali promocije.
 • Z drugimi uporabniki:ko delite osebne podatke ali kako drugače komunicirate na javnih površinah z drugimi uporabniki, si lahko te informacije ogledajo vsi uporabniki in se lahko javno distribuirajo zunaj.
 • Z vašim soglasjem: vaše osebne podatke lahko razkrijemo za kakršne koli druge namene z vašim soglasjem.

Hranjenje vaših osebnih podatkov

Podjetje bo hranilo vaše osebne podatke samo toliko časa, kolikor je potrebno za namene, določene v tej politiki zasebnosti. Vaše osebne podatke bomo hranili in uporabljali v obsegu, ki je potreben za izpolnjevanje naših zakonskih obveznosti (na primer, če moramo vaše podatke hraniti v skladu z veljavno zakonodajo), reševati spore in uveljavljati naše pravne sporazume in politike.

Podjetje bo hranilo tudi podatke o uporabi za namene interne analize. Podatki o uporabi se praviloma hranijo krajši čas, razen če se ti podatki uporabljajo za krepitev varnosti ali izboljšanje funkcionalnosti Naše storitve ali smo zakonsko zavezani, da te podatke hranimo dlje časa.

Prenos vaših osebnih podatkov

Podatki o uporabi se praviloma hranijo krajši čas, razen če se ti podatki uporabljajo za krepitev varnosti ali izboljšanje funkcionalnosti Naše storitve ali smo zakonsko zavezani, da te podatke hranimo dlje časa. To pomeni, da se te informacije lahko prenesejo na računalnike, ki se nahajajo zunaj vaše države, province, države ali druge vladne jurisdikcije, in se na njih vzdržujejo, kjer se zakoni o varstvu podatkov lahko razlikujejo od zakonov v vaši jurisdikciji.

Vaše soglasje s to politiko zasebnosti, ki ji sledi vaša predložitev takšnih informacij, predstavlja vaše soglasje s tem prenosom.

Podjetje bo sprejelo vse razumno potrebne ukrepe za zagotovitev, da se vaši podatki obravnavajo varno in v skladu s to politiko zasebnosti ter da do prenosa vaših osebnih podatkov ne bo prišlo v organizacijo ali državo, razen če ni vzpostavljen ustrezen nadzor, vključno z varnostjo Vaši podatki in drugi osebni podatki.

Razkritje vaših osebnih podatkov

Poslovne transakcije

Če je podjetje vključeno v združitev, prevzem ali prodajo sredstev, se lahko vaši osebni podatki prenesejo. Obvestili bomo, preden bodo vaši osebni podatki preneseni in zanje velja druga politika zasebnosti.

Pregon

Pod določenimi okoliščinami se lahko od družbe zahteva, da razkrije vaše osebne podatke, če to zahteva zakon ali kot odgovor na veljavne zahteve javnih organov (npr. sodišča ali vladne agencije).

Druge zakonske zahteve

Podjetje lahko razkrije vaše osebne podatke v dobri veri, da je takšno dejanje potrebno za:

 • Upoštevajte zakonsko obveznost
 • Ščiti in braniti pravice ali lastnino podjetja
 • Preprečiti ali raziskati morebitne kršitve v zvezi s storitvijo
 • Zaščitite osebno varnost uporabnikov storitve ali javnosti
 • Zaščitite pred pravno odgovornostjo

Varnost vaših osebnih podatkov

Varnost vaših osebnih podatkov je za nas pomembna, vendar ne pozabite, da noben način prenosa preko interneta ali način elektronskega shranjevanja ni 100 % varen. Čeprav si prizadevamo uporabiti komercialno sprejemljiva sredstva za zaščito vaših osebnih podatkov, ne moremo zagotoviti njihove popolne varnosti.

Zasebnost otrok

Naša storitev ne naslavlja nikogar, mlajšega od 13 let. Osebnih podatkov ne zbiramo zavestno od oseb, mlajših od 13 let. Če ste starš ali skrbnik in se zavedate, da nam je vaš otrok posredoval osebne podatke, nas kontaktirajte. Če izvemo, da smo zbrali osebne podatke od kogar koli, mlajšega od 13 let, brez preverjanja privolitve staršev, sprejmemo ukrepe za odstranitev teh podatkov iz naših strežnikov.

Če se moramo zanašati na privolitev kot pravno podlago za obdelavo vaših podatkov in vaša država zahteva soglasje starša, lahko zahtevamo soglasje vašega starša, preden te podatke zberemo in uporabimo.

Povezave do drugih spletnih mest

Naša storitev lahko vsebuje povezave do drugih spletnih mest, ki jih ne upravljamo mi. Če kliknete povezavo tretje osebe, boste preusmerjeni na spletno mesto te tretje osebe. Močno vam svetujemo, da preberete politiko zasebnosti vsakega spletnega mesta, ki ga obiščete.

Nimamo nadzora in ne prevzemamo nobene odgovornosti za vsebino, politike zasebnosti ali prakse spletnih mest ali storitev tretjih oseb.

Spremembe te politike zasebnosti

Svojo politiko zasebnosti lahko občasno posodobimo. O morebitnih spremembah vas bomo obvestili z objavo nove politike zasebnosti na tej strani.

O tem vas bomo obvestili po e-pošti in/ali vidnem obvestilu v naši storitvi, preden bo sprememba začela veljati, in posodobili datum »Zadnje posodobljeno« na vrhu tega pravilnika o zasebnosti.

Svetujemo vam, da redno pregledujete to politiko zasebnosti glede morebitnih sprememb. Spremembe te politike zasebnosti veljajo, ko so objavljene na tej strani.

Kontaktiraj nas

Če imate kakršna koli vprašanja o tej politiki zasebnosti, nas lahko kontaktirate:

 • Po elektronski pošti: info@nbm.si

ZA VPRAŠANJA SMO
DOSEGLJIVI NA